(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vepřový závitek -Bohdalovský smotek
Potřebné ingredience
Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno nastrouhanou bramboru-promícháme a necháme vystydnout,pak přidáme kousky steril.kapie.Na plátky masa klademe kopeček zelí,do středu dáme 1/2 párku,srolujeme a sepneme párátkem ,nebo zavážeme.Na sádle zpěníme cibuli,vložíme závitky ,podlijeme vodou a dusíme do měkka( já dusím v papiňáku 20 minut).Když jsou měkké -vyndáme je ,šťávu vydusíme do tuku ,zaprášíme moukou, orestujeme. Přidáme utřený česnek,rajský protlak,hořčici,zalijeme vodou a povaříme. Ze závitků sundáme párátka či nítě, vložíme do šťávy a povaříme.Podáváme s vařenými bramborami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé